facebook
A 12:00 óra előtt leadott megrendeléseket azonnal feladjuk. | Ingyenes szállítás 80 EUR

Ecocert

Ecocert

Az Ecocert egy független globális intézmény, amely az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó összetevőket tartalmazó termékek ellenőrzésére és tanúsítására szakosodott. Jelenleg az egyik vezető tanúsító vállalat számos ágazatban, köztük a biokozmetikumok esetében is.

Az 1991-ben alapított franciaországi Ecocert ma már a természetes és biotermékek egyik legnagyobb globális tanúsítója. Több mint 80 országban működik, és csak Franciaországban a biotermékek gyártóinak több mint 70%-át követi nyomon.

Minden terméknek legalább 95%-ban természetes összetevőket kell tartalmaznia. Az e cég által tanúsított termékeknek az előállításukra vonatkozó előírásoknak is meg kell felelniük, kezdve a termesztéssel és a nyersanyagok beszerzésével. Természetesnek kell lenniük, amelyeknek bizonyos arányban ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból kell származniuk, és ellenőrzik a tárolást, a feldolgozás során a higiéniai feltételeket, a biotermelési gyakorlatot, a csomagolás újrahasznosíthatóságát és a címkék olvashatóságát a fogyasztók számára.

Az Ecocert címkével ellátott termékek nem tartalmazhatnak genetikailag módosított nyersanyagokat, parabéneket, fenoxietanolt, nanorészecskéket, szilikonokat, PEG-származékokat, szintetikus illatanyagokat és színezékeket, valamint halott állatokból származó termékeket.

A felhasznált ökológiai minőségű nyersanyagok mennyiségétől függően kétféle minősítést adnak ki:

 1. Ecocert biokozmetikumok - a következő követelményeknek kell megfelelniük:

  • az összes összetevő legalább 95 %-a természetes eredetű,
  • az összes növényi eredetű összetevő legalább 95 %-a,
  • az összes összetevő legalább 10 tömegszázalékának biogazdálkodásból kell származnia.
 2. Ecocert natúrkozmetikumok - a következő követelményeknek kell megfelelniük:

  • az összes összetevő legalább 95 %-a természetes eredetű,
  • az összes összetevő legalább 50 %-a növényi eredetű,
  • az összes összetevő legalább 5 tömegszázalékának ökológiai gazdálkodásból kell származnia.

További információ itt: http://www.ecocert.com/

Kategória
Top