Vanillin
Egyéb nevek: Vanillin, Vanillinum
Harm score: 2 (Természetes anyagok származékai)
A vanillin, más néven vanillinum, egy szerves anyag, amelynek jellegzetes vaníliaillata van. Ez a fő összetevő felelős a vanília jellegzetes illatáért és ízéért. Ez a 81-83 Celsius-fokos olvadáspontú fehér kristályos por kémiailag egy aldehid. Kémiai képlete C8H8O3, és az aromás aldehidek közé sorolják. A vanillin alkoholban jól oldódik, de vízben nehezen oldódik.
A vanillint széles körben használják az élelmiszeriparban, főként az édesiparban és a sütőiparban különböző sütemények, péksütemények, cukrászsütemények, csokoládék ízesítésére, de különböző desszertek, fagylalt, joghurt és más tejtermékek készítéséhez is. A vanillint egyes italokhoz, például kávéhoz, koktélokhoz, likőrökhöz és más alkoholos italokhoz is hozzáadják, hogy javítsák azok ízét. A parfümiparban illatanyagként használják parfümökben és különböző kozmetikai termékekben. Az élelmiszer- és kozmetikai iparon kívül a vanillint a gyógyszeriparban is használják bizonyos típusú gyógyszerekben és az állatgyógyászatban. Ennek az aldehidnek a széleskörű felhasználása mutatja sokoldalú tulajdonságait és népszerűségét.
Ezt az anyagot nem fogja megtalálni a termékeinkben. Próbálja ki kínálatunk természetes, vegyszermentes termékeit.

Mosogatógép tabletta 30 tabletta
A termék részletei
SOS Zink stick pattanásokra és ajakherpeszekre (8 ml) - cink-oxiddal
A termék részletei
Calvin Klein Escape parfémovaná voda pro ženy
A termék részletei
Khadlaj Shiyaaka Gold parfémovaná voda unisex
A termék részletei
Baba mosószer (ECO, 1500ml)
A termék részletei