Szacharóz-benzoát
Egyéb nevek: β-D-fruktofuranozil, szukróz-oktabenzoát, szukróz-benzoát
Károssági pontszám: 2 (Természetes anyagok származékai)
A szacharóz-benzoát, vagy más néven β-D-fruktofuranozil, szacharóz-oktabenzoát vagy szacharóz-benzoát az észterek osztályába tartozó kémiai anyag, amelyet stabilitása, nem toxicitása és vízben és más poláris oldószerekben való jó oldhatósága jellemez. Színtelen és szagtalan anyag, amely leggyakrabban kristályos por formájában jelenik meg. Kivételes stabilitása miatt a szukrózbenzoátot számos ipari ágazatban adalékanyagként használják, különösen a kozmetikai és élelmiszeriparban.
A kozmetikumokban a szukrózbenzoátot elsősorban emulgeálószerként használják, ami azt jelenti, hogy segít megkötni olyan összetevőket, amelyek normális esetben nem kötődnének össze, mint például az olaj és a víz. Ezt a tulajdonságát nagyra értékelik a kozmetikumokban, mert lehetővé teszi stabil és homogén termékek, például krémek, testápolók, samponok, valamint dekoratív kozmetikumok előállítását. Stabilizátorként is használják az italok és élelmiszerek előállítása során, mivel javítja azok állagát, illatát és ízét. A szacharóz-benzoátot jelenleg az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) és az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) biztonságos adalékanyagként hagyta jóvá.
Ezt az anyagot nem fogja megtalálni a termékeinkben. Próbálja ki kínálatunk természetes, vegyszermentes termékeit.
Maison Alhambra Infini Elixir parfémovaná voda unisex
A termék részletei
Habik For Men parfüm férfiaknak
A termék részletei
Coco Vanille Eau de Parfum nőknek
A termék részletei
Ahmed Al Maghribi Hayana parfüm kivonat uniszex
A termék részletei
Nautica Voyage toaletní voda pro muže
A termék részletei