Para-feniléndiamin (PPD)
Egyéb nevek: p-feniléndiamin, 1,4-feniléndiamin, benzol-1,4-diamin, para-feniléndiamin, parafeniléndiamin, p-feniléndiamin
Károssági pontszám: 4 (Enyhén káros kémia)
A parafeniléndiamin (PPD) egy szerves vegyület, amelyet nagy festési hatékonyság jellemez, és ezért széles körben használják a kozmetikai iparban. E kémiai elem más elnevezései a p-feniléndiamin, 1,4-feniléndiamin, benzol-1,4-diamin, para-feniléndiamin, parafeniléndiamin és p-feniléndiamin. Ez az anyag sötétbarnától a feketéig terjedő színű és normál körülmények között szilárd. Erős redukáló tulajdonságokkal rendelkezik, vízben és alkoholban jól oldódik.
A PPD-t főként a kozmetikai iparban használják tartós fekete és sötét hajfestékek előállítására, ahol elsődleges színezőanyagként szolgál. Ezen kívül kiváló festő tulajdonságai miatt széles körben használják a textil- és bőrfestékek gyártásában is. A para-feniléndiamin azonban még mindig ellentmondásos összetevő a kozmetikai piacon. Használata egyeseknél allergiás reakciókat okozhat. Néhány tanulmányban potenciális rákkeltő hatásáról is beszámoltak. A kozmetikai iparon kívül a PPD-t a gumiiparban és a gyantagyártásban is használják.
Ezt az anyagot nem fogja megtalálni a termékeinkben. Próbálja ki kínálatunk természetes, vegyszermentes termékeit.
Antonio Puig Agua Brava kolínská voda pro muže
A termék részletei
BIO intim gél (200 ml) - fenntartja a természetes ph 4,5-t.
A termék részletei
Giorgio Armani Emporio Armani He toaletní voda pro muže
A termék részletei
Valentino Uomo toaletní voda pro muže
A termék részletei
Davidoff Cool Water Reborn for Her eau de toilette nőknek
A termék részletei