Myristil-sztearát
Egyéb nevek: Tetradecil-acetadecanoát
Károssági pontszám: 3 (Ártalmatlan vegyi anyagok)
A mirisztil-sztearát, más néven tetradecil-oktadecanoát egy zsíros összetevő, amelyet a kozmetikai iparban nagyon gyakran használnak. Ez egy észter, amely a sztearinsav és a mirisztil-alkohol reakciójával jön létre. Ez egy barna vagy világossárga színű viaszos anyag, amely vízben nem oldódik. Az iparban megkülönböztetett lágyító és puhító tulajdonságai miatt értékelik. Olyan összetevő, amely a kozmetikai készítményekben finom filmréteget képes képezni a bőr felületén, amely képes csökkenteni a bőr vízveszteségét, ezáltal segít hidratálni és puhán és simán tartani a bőrt.
A mirisztil-sztearátot kozmetikai és testápolási termékek széles skáláján használják. Leggyakrabban bőr- és testápoló krémekben, maszkokban, tisztító krémekben és sminkekben található, ahol javítja a termék eloszlását a bőrön és elősegíti a könnyű felvitelt. Samponokban és hajkondicionálókban is használják, mivel fényt és könnyű kifésülhetőséget biztosít. A mirisztil-sztearát továbbá megtalálható a fényvédő és barnító termékekben is, ahol segít egyenletes réteget képezni a bőrön, így javítva a védelmi faktort. Végül, de nem utolsósorban körömápolási termékekben is használják - a körömlakkokban fényt ad és segít a sima felület kialakításában.
Ezt az anyagot nem fogja megtalálni a termékeinkben. Próbálja ki kínálatunk természetes, vegyszermentes termékeit.
Vulcan Feu U parfümvíz
A termék részletei
Marj U Eau de Parfum
A termék részletei
Bio pamut inkontinencia betétek EXTRA - 10 db
A termék részletei
Éjjeli betét szárnyakkal Heavy (10 db) - 100% bio-pamut, 4 csepp
A termék részletei
Organikus kávéolaj 30ml
A termék részletei