Egyéb nevek: 2-(2-hydroxy-5-prop-2-enylphenyl)-4-prop-2-enylphenol
Károssági pontszám: 2 (Természetes anyagok származékai)
A magnolol egy szerves vegyület, amely a lignánok néven ismert biológiailag aktív anyagok csoportjába tartozik. Kémiai neve 2-(2-hidroxi-5-prop-2-enil-fenil)-4-prop-2-enil-fenol, és egy erősen illékony, sárga, kristályos, erős szagú anyag. A magnololt főként a Kínában őshonos Magnolia nemzetségbe tartozó fák kérgéből vonják ki. Itt elsősorban a Magnolia officinalisból, ahol a teljes kéregtömeg 2,0%-át éri el.
A magnololt nagyra értékelik széles spektrumú hatásai miatt, ezért számos termékben használják. Ezek közé tartoznak a kozmetikumok, ahol kihasználják gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatását, valamint a szabad gyökök semlegesítésére és ezáltal a bőr korai öregedésétől való védelmére való képességét. A kozmetikai termékekben a krémek, szérumok, szappanok és testápolók fontos összetevőjeként szolgál. Az iparban különböző étrend-kiegészítők és gyógyszerek előállításához is használják, mivel antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású, és például csökkentheti a vér koleszterinszintjét. A magnololt a hagyományos kínai orvoslásban is használják, ahol egyes gyógynövénykeverékek fő összetevőjeként szolgál. Az anyag előállításának és fogyasztásának volumene folyamatosan növekszik, ahogy egyre jobban feltárják és értékelik hatásait és felhasználását.
Ezt az anyagot nem fogja megtalálni a termékeinkben. Próbálja ki kínálatunk természetes, vegyszermentes termékeit.
English Oak & Hazelnut kölnivíz uniszex
A termék részletei
Voux Alma Verde U parfümös víz
A termék részletei
Boss Bottled Bold Citrus Eau de Parfum férfiaknak
A termék részletei
Montale Paris Intense Pepper parfümös víz uniszex
A termék részletei