facebook
A 12:00 óra előtt leadott megrendeléseket azonnal feladjuk. | Ingyenes szállítás 80 EUR | Ingyenes csere és visszaküldés 90 napon belül

Laktáz

Egyéb nevek: Laktáz, laktáz-florizin-hidroláz, glikozilceramidáz

Harm score: 2 (Természetes anyagok származékai)


A laktáz, más néven laktáz, laktáz-florizin-hidroláz vagy glikozilceramidáz az emlősök vékonybelében termelődő kulcsfontosságú enzim. Fő feladata a laktóz (a tejben található cukor) lebontása egyszerű cukrokká - glükózzá és galaktózzá -, amelyek így könnyebben felszívódnak a szervezetben.

Ennek az enzimnek a jelentősége döntő fontosságú bizonyos élelmiszerek előállításában. Ez különösen fontos a laktózérzékenyek számára készült termékek előállítása során. Ezek az emberek nem rendelkeznek a laktáz enzimmel, amely lehetővé teszi számukra a tejtermékekben lévő laktóz megemésztését. A laktózzal készült élelmiszerek gyártói ezért ezt az enzimet adják a termékeikhez, hogy lebontsák a laktózt, és így a laktózérzékenyek is fogyaszthassák azokat. A laktázt ezért széles körben használják a laktózmentes tejtermékek, például a joghurt, a sajt és a tej előállításához.

Az élelmiszeriparon kívül a laktázt a gyógyszeriparban is használják. Mivel képes a laktózt egyszerű cukrokká bontani, a laktózérzékenységben szenvedők számára különböző gyógyszerek előállításához használják. Ilyen gyógyszerek lehetnek például különböző tabletták, kapszulák vagy porok.

Ezt az anyagot nem fogja megtalálni a termékeinkben. Próbálja ki kínálatunk természetes, vegyszermentes termékeit.

Mosógél vörösfenyő illattal 2,7l
Mosógél vörösfenyő illattal 2,7l
A termék részletei
Lila illatú mosógél 3,6l
Lila illatú mosógél 3,6l
A termék részletei
Methylfolate - Folsav bioaktív formában, 60 kapszula
Methylfolate - Folsav bioaktív formában, 60 kapszula
A termék részletei
Kategória Keresés