Egyéb nevek: Lactoc sav etil-észter, Acytol, Actylol, Solactol
Károssági pontszám: 3 (Ártalmatlan vegyi anyagok)
Az etil-laktát, más néven tejsav-etilészter, acitol, actylol vagy szolaktol, egy szerves vegyület, amely tejsav és etanol észtere. Színtelen, gyümölcsös szagú folyadék, amely vízben jól oldódik. Az etil-laktát biológiailag lebomló és megújuló anyag, amelyet kukoricából vagy cukornádból, illetve más megújuló forrásokból állítanak elő. Ennek az észternek a felhasználási területei igen széleskörűek, de az iparban elsősorban oldószerként használják.
Az etil-laktát számos iparágban széleskörűen alkalmazható. Az élelmiszeriparban való felhasználásáról ismert, ahol cukrászati termékekhez, pékárukhoz, húshoz és más élelmiszeripari termékekhez adják, hogy javítsák azok ízét és aromáját. Ezt az anyagot a kozmetikai iparban is használják, ahol különböző kozmetikai termékek, például parfümök, szappanok és samponok összetevője. Előnye, hogy biológiailag lebomló és nem mérgező, így érzékeny és allergiás bőrre is alkalmas. A gyógyszeriparban az etil-laktátot oldószerként használják bizonyos típusú gyógyszerekhez. Ezen kívül ez az észter a nyomdaiparban is jelentős alkalmazási területeket foglal magában, ahol a nyomdafestékek összetevőjeként használják.
Ezt az anyagot nem fogja megtalálni a termékeinkben. Próbálja ki kínálatunk természetes, vegyszermentes termékeit.
Hawas Highness Eau de Parfum férfiaknak
A termék részletei
Ra'ed Intensely U parfüm
A termék részletei
L'Eau d'Issey Pure Eau de Toilette hölgyeknek
A termék részletei
Baba pelenka folt- és szagtalanító (500 g)
A termék részletei
Hawas Elixir parfüm uniszex
A termék részletei