Egyéb nevek: Siegesbeckia orientalis kivonat
Károssági pontszám: 2 (Természetes anyagok származékai)
A darutozid a Siegesbeckia orientalis növény kivonatában található hatóanyag. Ez a növény Ázsiában, főként Indiában és Kínában őshonos. Latin nevét Johann Siegesbeck orosz természettudós tiszteletére alkották meg. A darutozid gyulladáscsökkentő és gyógyító tulajdonságairól ismert. Emiatt egyre népszerűbb összetevő a kozmetikai iparban.
A darutozid leggyakrabban bőrápolási termékekben található. Ezek főként krémek, szérumok és maszkok. Gyulladáscsökkentő hatása miatt a darutozidot pattanások és egyéb bőrproblémák kezelésére szolgáló termékekben használják. Egy másik fontos hatása a kollagéntermelést serkentő képessége, amely kisimítja és feszesíti a ráncokat. Ezt a tulajdonságát különösen a nők értékelik az öregedés elleni küzdelemben. A darutozidot ezért öregedésgátló kozmetikumokban is használják. Ezt az összetevőt a striák és hegek csökkentésére szolgáló termékekben is használják, amelyek enyhítésében regeneráló képességeinek köszönhetően segíthet. Bár a darutozid túlnyomórészt növényi összetevő, érdemes ellenőrizni, hogy az azt tartalmazó kozmetikai termék teljesen biztonságos és alkalmas-e a felhasználó bőrtípusának.
Ezt az anyagot nem fogja megtalálni a termékeinkben. Próbálja ki kínálatunk természetes, vegyszermentes termékeit.
Légfrissítő - Bio babér (100 ml)
A termék részletei
Lulut Al Hob női parfümvíz
A termék részletei
Coconut Chiffon uniszex parfümvíz
A termék részletei
Glükozamin, Boswellia és MSM Komplex (50 kapszula) - támogatja az ízületek egészségét
A termék részletei